Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

CO₂ als grondstof

make a big problem

a big solution

solution

FAQ

antwoord

antwoord

Toggle Inhoud
Toggle Inhoud

Nieuws

Carol Xiao: Is koolstof het probleem?

Koolstof is overal aanwezig in ons dagelijks leven, zoals energie, bouwmaterialen, voeding, textiel en chemicaliën. Op dit moment verbruiken we 550 megaton(1) koolstofhoudende materialen en energie. Hiervan is bijna 88% afkomstig van fossiele grondstoffen en 12% bestaat uit CO2, recyclage en bio-koolstofbronnen. De verwachting is dat het gebruik van koolstof in 2050 is verdubbeld tot 1.150 megaton.

Read More »

Wim de Jong: CO2 als grondstof, een kwestie van lange adem

Het snel verminderen van de CO2-uitstoot om de verdere opwarming van de aarde te beperken, is de grootste uitdaging voor deze eeuw. Dit kunnen we bereiken door niet langer gebruik te maken van steenkool, aardolie en aardgas als energiebron. Bij sommige industriële processen, maar ook bij energieterugwinning uit niet te recyclen afvalstromen, is het soms lastig om CO2-emissies snel te reduceren. In dat geval is het ook mogelijk om de CO2 af te vangen en op te slaan in lege gasvelden óf de CO2 te benutten als nieuwe grondstof. Twence zet in op beide opties.

Read More »

Agenda