Nieuws

Martijn de Graaff: Goede boterham in CO2-neutrale toekomst

De SER waarschuwde deze week nog: de grondstoffentransitie blijft achter bij de energietransitie. Ik deel die zorg, want de wereldwijde vraag naar brandstoffen, materialen en voeding groeit onverminderd door. Dit betekent dat we écht tempo moeten maken met de transformatie van waardeketens en bedrijven. Maar dit biedt ook kansen. Nederland heeft alles in huis om een springplank te zijn voor startups en scale-ups voor de wereldwijde uitrol van carbontech.

Lees verder »

CO₂ omzetten naar een vloeistof voor batterijen

Het moet duurzamer. Dat was de gedachte van Frank Vergunst toen hij zijn aandelen in de olie- en gasindustrie verkocht en een nieuw avontuur begon. Met zijn ALTA GROUP houdt hij zich onder andere bezig met de omzetting van CO₂ naar een vloeistof die gebruikt kan worden in batterijen. De volgende stap is een pilot plant in Terneuzen.

Lees verder »

ISPT Circular Carbon Strategy Day 20 april

Onze industrie heeft een enorme behoefte aan koolstofhoudende energie en materialen. Om fossiele koolstof te vervangen, moeten we circulaire technologieën ontwikkelen. Dit is een enorme opgave. Hierover gaat de ISPT Circular Carbon Strategy Day op 20 april.

Lees verder »

BLOG Peter Remco Vellinga: Sweet spots

Als we van fossiel ‘af willen’, moeten we onze producten voortaan maken van gerecycled carbon, biobased carbon of carbon uit CO2. FutureCarbonNL zet in op de derde route: Carbon Capture and Utilization (CCU). Naast het ontwikkelen van nieuwe technologieën om CO2 om te zetten in nieuwe chemische bouwstenen, liggen er nog heel wat andere uitdagingen om van CCU een succes te maken. Een actief platform als FutureCarbonNL is nodig om de sweet spots te identificeren.

Lees verder »

Carbon Tech Symposium

The Carbon Tech Symposium on April 25, 2023 in Groningen, brings together established and emerging researchers from academia and industry. They will discuss the latest advances in biological and chemical CO2 utilization and, to speculate on future directions for the fields.

Lees verder »